Witam,
Poprzedni właściciel wymienił radio seryjne na clariona.
Wyjął z kostki ISO 2 piny. Jeden od oświetlenia a drugi chyba od GALA (jak to sprawdzić?). Jak włożyć taki pin do kostki ISO?
Próbowałem, wciskałem, naciskałem, obracałem i ni cholery nie chciał wejść.
Jest na to jakiś specjalny patent?
Czy możliwe aby kostka była wymieniona i kabelki zasilające podłączone a te nie potrzebne nie i teraz po prostu nie da się włożyć tych pozostałych pinów?
A wpychasz pina, gdy radio jest podłączone? Odepnij radio, żeby nie stawiało dodatkowe oporu i PIN powinien wejść leciutko. One wchodzą lekko, tylko wyciągnięcie jest trudne. No chyba, że masz coś pokrzywione. Najlepiej jest zerknąć w jakiej pozycji są wsadzone pozostałe piny w kostce.
Radio oczywiście jest odpięte. Jest w środku coś żółtego, myślałem, że to automatyczna jakaś zapadka co po włożeniu pinu wpada w kwadracik. To się odblokowuje jakoś? Jak to odblokować? Bałem się wyjąć inny pin, żeby sprawdzić jego wygląd, bo jeszcze potem bym go nie włożył :/ i radio by umarło.
Jak sprawdzić czy kabelek jest od funkci GALA ?
Czytałem opisy kolorów kabelków i masa się zgadza, ale już podtrzymanie i podświetlenie nie. Dlatego sądzę, że i GALA nie będzie taka jak w opisie ... Może dlatego że opis był od O2.
:!:
Fakt-już mi się poplątało.Ale myślę,że rysunek powinien mu pomóc w pozycjonowaniu pina w kostce.Najlepiej jak zapoda jakieś zdjęcie jak wygląda ta kostka.
Zamieszczone przez guzolot
Możliwe aby były różne budowy kostek ISO?
ISO-to jest standard podłączenia.Budowa kostki w sensie wymiarów jest jednakowa,natomiast konstrukcja może być różna.Kostki z blokadą przesuwaną spotykam w min. citroenie,peugeocie i renault.
Otóż zauważyłem że mam wyciągnięty kabel z kostki iso (niestety ten zasilający - żółty). Na kablu jest "obejma" a w kostce takie metalowe "coś". Ale nie mogę teraz tego kabla
włożyć? Jak to zrobić? Może wyjąć to metalowe "coś" ale jak?
Komentarz